Premierschap voor Rutten en paars-groene coalitie voor Magnette: Maandag D-day

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Maandag vindt er een partijbureau plaats bij Open VLD. Dan wordt het erop of eronder voor Gwendolyn Rutten. De voorzitter van Open VLD wil graag samen met Paul Magnette een paars-groene coalitie op de been brengen waarin zij eerste minister kan zijn.

Op dit moment heeft Open VLD de sleutel in handen om ja of neen te zeggen tegen de droomcoalitie van PS-voorzitter Paul Magnette. Indien men op het partijbureau groen licht geeft, dan zou voorzitter Gwendolyn Rutten door de koning aangesteld kunnen worden als formateur en ligt de weg naar de Wetstraat 16 open.

Verdeeldheid binnen Open VLD

De verdeeldheid binnen haar partij is echter bijzonder groot. Eerder deze week raakte al bekend dat de grote meerderheid van burgemeester uit haar partij tegen paars-groen is en ook heel wat Kamerleden staan niet te springen om in een linkse regering te stappen.

Voor Gwendolyn Rutten dringt de tijd want over enkele maanden zijn er nieuwe voorzittersverkiezingen binnen haar partij. En dan is er nog de opinie in Vlaanderen. Enkele dagen geleden organiseerden wij een poll bij onze lezers waaruit bleek dat slechts 2% Rutten als nieuwe premier wil.