Slecht nieuws voor Jeff Hoeyberghs: "Mogelijk heeft hij de wet overtreden"

bron: VRT
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) vindt de uitspraken waarmee plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs deze week op negatieve wijze in het nieuws kwam, verschrikkelijk. Ze zal vandaag in de Kamer vragen beantwoorden rond de kwestie.

Hoeyberghs deed deze week heel wat stof opwaaien met seksistische uitspraken op een lezing voor studentenvereniging KVHV aan de Gentse universiteit. Er ontstond een storm van verontwaardiging. 

"Ik was als vrouw enorm geraakt. Wat hij daar gezegd heeft, is vrouwonvriendelijk, seksistisch en katapulteert ons terug naar de middeleeuwen", vertelde Minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) voor de VRT-camera's.

"Er zijn nu al meer dan 1.200 mensen die melding hebben gedaan bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen", klonk het nog.

Wat met vrije meningsuiting?

"We hebben wetgevingen, zoals de seksismewet en de genderwet. Die zijn vrij duidelijk als het gaat over discriminatie of over het aanzetten tot haat jegens een groep of een individu. We zullen zien of er hier sprake is van een overtreding van de seksismewet of de genderwet", Muylle.