Veel reizigers moeten plots bijbetalen: Minister Muylle misnoegd: "Onaanvaardbaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Wie een reis geboekt had en die door het coronavirus geannuleerd zag worden, blijkt nu soms extra geld te moeten betalen voor een nieuwe reis. Bevoegd minister Muylle is ontstemd over de gang van zaken.

Zo vragen vliegtuigmaatschappijen geld bovenop de tegoedbonnen die gedupeerde toeristen krijgen, weet VTM Nieuws te melden.

Een reiziger die de zender contacteerde, schreef: "We hadden een pakketreis geboekt naar Turkije. Toen de reis geannueerd werd, kreeg ik direct een voucher in mijn mailbox. Toen ik op de website van TUI keek, kon ik dezelfde reis boeken, met een dag verschil, maar 500 euro duurder."

"Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Juist nu mensen uitkijken naar vakantie en volop op zoek zijn. Wanneer men iets boekt, moet men tegen die prijs ook kunnen genieten van een vakantie. Ik heb de economische inspectie de opdracht gegeven om in het kader van de wetgeving rond oneerlijke handelspraktijken de verschillende voorbeelden te bekijken", zegt minister van Consumenten Nathalie Muylle (CD&V).