Rechter beenhard voor Jeff Hoeyberghs en co: "Intellectuele armoede is verbijsterend"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Plastisch chirug Jeff Hoeyberghs en 195 andere partijen hebben bot gevangen in de rechtbank. Ze trokken ten strijde tegen de maatregelen tegen het coronavirus.

Hoeyberghs en de andere partijen argumenteerden dat de coronamaatregelen te streng waren, of zelfs helemaal niet nodig waren. Zo zei Hoeyberghs in een interview met deze website dat het coronavirus "een grote hoax" was.

"Dit is een staatsgreep van de Wereldgezondheidsorganisatie met collaborateurs in elk land die zijn omgekocht, zoals Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. En ook de Europese Commissie is omgekocht", klonk het toen onder meer.

In Brussel heeft een rechter in kortgeding nu beslist dat de vordering van Hoeyberghs en de anderen onontvankelijk is. "Eisers durven te beweren dat de maatregelen niet noodzakelijk, doeltreffend of proportioneel zouden zijn en dat de maximale capaciteit van intensieve zorgen nooit bereikt zou zijn. De intellectuele armoede van deze argumentatie is verbijsterend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de maatregelen in België 120.000 overlijdens vermeden zijn", wist de VRT op te tekenen uit het vonnis.