PVDA-voorzitter Peter Mertens voor eens en altijd duidelijk: “Dat is wat het Vlaams Belang écht wil doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
PVDA blijft het zeer goed doen. Voorzitter Peter Mertens mocht de avond van de verkiezingen van 26 mei zelfs voor het eerst deelnemen aan het grote voorzittersdebat.

“We werden bijna nooit uitgenodigd op zo’n debat”, blikt Peter Mertens terug in Het Nieuwsblad. “Voor die avond was dat ook niet gepland. Maar op het laatste moment mocht ik toch nog naar de VRT. De partij die er eerst niet was, is er nu wel.”

Al wordt van PVDA ook gezegd dat het een extreme partij, weliswaar extreem links. “De verkiezingen hebben de drie traditionele partijen, die het land honderd jaar geregeerd hebben, doen instorten. Dat is op zich is al vrij uniek.”

"Ze zeggen dat we populisten zijn, net als Vlaams Belang"

“Zij dichten ons namen toe als populisten. Dat is het enige wat gemeen hebben met Vlaams Belang. Voor de rest kunnen we niet verder van die partij staan. Zij willen het land opsplitsen en bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten.”

“Wij kiezen voor meer samenwerking. De enige gelijkenis is dat mensen in de volkswijken zich niet meer herkennen in de traditionele partijen en nu op zoek zijn naar alternatieven."