Meyrem Almaci sneert naar Jan Jambon in nieuwjaarsspeech: "Da gade gij nie bepalen? Oooohhh jawél!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Groen hield vandaag haar nieuwjaarsreceptie in Brussel. Voorzitster Meyrem Almaci haalde scherp uit naar de federale regeringsonderhandelingen én naar de Vlaamse regering.

"Maak. Een. Regering." Die drie woorden uit de nieuwjaarsspeech van Almaci konden op groot applaus rekenen van de aanwezige militanten op de receptie.

Almaci is het beu: "Ik blijf mijn boodschap herhalen: het is genoeg geweest, het is tijd voor een regering, paars-groen of in welke vorm dan ook", zei ze tegen VTM Nieuws.

Jan Jambon

Almaci hekelde de huidige Vlaamse regering. "Er zijn maar drie partijen die er bij de verkiezingen op zijn vooruit gegaan, en de onze is daarbij. Als er één heel duidelijk signaal naar voren is gekomen, is het dat de Zweedse partijen met hun beleid een historische pandoering hebben gekregen. Je zou denken dat men daaruit lessen trekt, maar helaas stel ik vast dat de Vlaamse regering op hetzelfde pad verdergaat", zei Almaci nog tegen VTM.

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg ook nog een veeg uit de pan. "Da gade gij nie bepalen?", herhaalde ze het bitse commentaar van Jambon. "Ooohhh jawél!" zei Almaci smalend, waarop ze opnieuw groot applaus kreeg.