Fedasil woest op Theo Francken na uitschuiver op Twitter: "Door zijn ondoordacht gedrag krijgen wij nu dreigtelefoons"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Theo Francken (N-VA) heeft zichzelf en een medewerker van Fedasil in de problemen gewerkt. Een tweet over bokshandschoenen ligt aan de basis van de heisa.

Fedasil doet een offerteaanvraag voor de aankoop van bokshandschoenen voor het asielcentrum in Poelkapelle.

Theo Francken had het document onder ogen gekregen en besloot dit onmiddellijk op Twitter te delen. "De weledele bokssport is een prachtige sport maar ik vind dit ongepast om in asielcentra te geven. Mensen vluchten van oorlog en geweld en we gaan ze leren vechten?" klonk het.

Dreigtelefoons

Maar de gegevens van een Fedasil-medewerker stonden op het formulier en werden zo online te grabbel gegooid. Erger nog: de medewerker ontving daardoor dreigtelefoons.

Francken kon niet anders dan de tweet te verwijderen en zijn excuses aan te bieden in een nieuwe tweet. "Heb betrokken medewerker mijn verontschuldigingen aangeboden. Had over het hoofd gezien dat er een naam bijstond. Alles uiteraard ook onmiddellijk weggehaald", schreef hij.

Fedasil boos

“Dat krijg je als je ondoordacht zaken op sociale media plaatst”, reageerde Fedasil boos. De organisatie pikt het ook niet dat er schijnbaar een onderscheid wordt gemaakt tussen sporten voor asielzoekers en sporten voor Belgen.