Onthutsend spelletje zwartepieten tussen Demir en Beke: “Van het kaske naar de muur”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Parlementslid Hannes Anaf (Sp.a) dacht dat hij een relatief eenvoudige vraag stelde aan de Vlaamse regering. Maar Zuhal Demir (N-VA) en Wouter Beke (CD&V) zijn het duidelijk nog niet helemaal eens over elkaars bevoegdheden.

Energiearmoede, waarbij 15 tot 20% van het netto inkomen naar de energiefactuur gaat, is een van de stokpaardjes van Anaf. “Elke nieuwe regering moet prioriteit maken van een pakket aan maatregelen”, zei hij afgelopen zomer nog. “Eén op de vijf Vlamingen leeft in energie-armoede.”

In het Vlaamse Parlement vroeg hij aan minister van Energie Demir of er concrete doelstellingen zijn om de energiearmoede terug te dringen. “Ik ben geen minister van Armoede dus ik denk dat u die vraag aan collega Beke moet stellen”, was het antwoord. Maar ook minister van Armoede Beke kwam uit de lucht vallen. “Ik heb geen bevoegdheden inzake energiebeleid dus ik verwijs u toch door naar minister Demir.”

Op Facebook heeft Anaf het dan ook over “non-beleid” en “van het kaske naar de muur”. “De Vlaamse Regering gaat best eens op teambuilding. Zodat ze leren sámenwerken in plaats van de verantwoordelijkheid naar elkaar door te schuiven.”