Zuhal Demir ontkent alles: "Ik heb niet gelogen, mijn geweten is zuiver!"

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) ontkent gelogen te hebben in de onderzoekscommissie rond de PFOS-vervuiling.

Demir zei dat afvalstoffenmaatschappij OVAM fouten had gemaakt door niet alle documenten volledig en tijdig over te maken.

De topvrouw van OVAM, Henny De Baets, heeft nu een brief geschreven aan Hannes Anaf (Vooruit), die de onderzoekscommissie naar de PFOS-vervuiling voorzit.

Ze stelt daarin dat minister Demir loog. "De verklaringen van de minister zijn volstrekt zonder enige feitelijke grondslag", citeert De Morgen uit de brief.

"Geweten is zuiver"

"De stelling dat ik zelf om een onderzoekscommissie vroeg om die vervolgens voor te liegen, is amusant, moest ze niet zo droevig zijn", reageert Demir daar via een persbericht op.

"Ik krijg de indruk dat ik de rekening gepresenteerd krijg om dit aan te kaarten. Mijn geweten is zuiver. Ik sta in ieder geval ter beschikking voor iedere gewenste confrontatie en twijfel er niet aan dat ook andere prominente getuigen ter beschikking staan."

"Het is hemeltergend dat gezien de lange staat van dienst van mevrouw De Baets, ze nog altijd niet wil inzien dat het dossier 3M in Zwijndrecht op een andere manier aangepakt had moeten worden. De mensen van Zwijndrecht en omgeving zijn, net als ik, die mening wél toegedaan."