Zuhal Demir woest omdat Vlaanderen niets krijgt: "Ze zijn de pedalen kwijt, we worden gestraft voor welvaart"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Omgeving Zuhal Demir is niet te spreken over de Green Deal van Europa. België krijgt amper geld uit de pot en de middelen dié er komen, gaan naar de provincie Henegouwen.

België krijgt slechts 68 miljoen euro, terwijl Duitsland 877 miljoen krijgt. Polen krijgt zelfs 2 miljard. De bedoeling van de Europese Commissie is om de landen die de grootste inspanning moeten leveren op vlak van klimaat, het meeste geld uit de pot van het Just Transition Fund te geven.

Ook hoe het geld binnen België verdeeld moet worden, vindt Demir (N-VA) onrechtvaardig. Alles lijkt naar Henegouwen te gaan, met plaatsen als Bergen, Charleroi en Doornik als prioriteit.

Gestraft voor welvaart

"Door de grote toegevoegde waarde die Vlaamse ondernemingen rond de havens van Antwerpen en Gent en aan het Albertkanaal in Limburg creeëren, ligt het 'kunstmatige criterium' dat de EU-commissie gebruikt, lager bij ons. Met andere woorden: Vlaanderen zorgt voor welvaart en wordt daarvoor gestraft", citeert Het Belang van Limburg minister Demir.