Van Quickenborne neemt duidelijk standpunt in over pensioenen: "Stoppen met fabeltjes"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De pensioendiscussie woedt hevig. Vooral het optrekken van het pensioenbedrag tot minstens 1500 euro voor iedereen na een volledige loopbaan, ligt op tafel. Vincent Van Quickenborne (Open Vld) maakt hier toch een belangrijke kanttekening bij.

Van Quickenborne vindt dat men dringend moet stoppen met het fabeltje te verkondigen dat mensen meer pensioen zullen krijgen als ze niet langer blijven werken. 

"Pensioenen omhoog trekken kost geld. Dat is haalbaar op voorwaarde dat je bereid bent om de pensioenen te hervormen. Zeggen tegen de mensen dat je hen meer pensioen geeft  en dat ze minder lang moeten werken, zolang dat fabeltje blijft verteld worden dan zal het niet lukken", vertelt hij in De Zevende Dag.

Meer pensioen en minder werken is onzin

"We zijn het vervroegd pensioen beginnen hervormen in 2012. We zijn dat blijven hervormen en ook een volgende regering zal dat moeten blijven hervormen. Mensen die vandaag op 61 met pensioen gaan, die leeftijd zal verder moeten opschuiven. Als je dat soort maatregelen durft nemen, dan zal er mogelijkheid zijn om mensen meer pensioen te geven. Je kan niet zeggen meer pensioen en minder lang werken. Dat is onzin."