Ex-politicus beschuldigd van corruptie, afpersing en bendevorming

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met een hele waslijst aan beschuldigingen is voormalig Brussels gemeenteraadslid Alain Nimegeers (FDF, later MR) aangehouden door de politie. Een sans-papiers zou hem betaald hebben voor een regularisatie die er nooit kwam.

Nimegeers werd in 2000 verkozen tot gemeenteraadslid in Brussel als lid van FDF, het huidige DéFI. In 2013 stapte hij over naar de MR, vijf jaar later nam hij ontslag wegens zijn verhuis naar de provincie Namen. Hij verliet ook de partij.

Nog in 2018 onthulde de Waalse openbare omroep RTBF dat Nimegeers 2750 euro zou gekregen hebben van een sans-papiers. De beloofde documenten die daar tegenover hadden moeten staan, heeft de man nooit gezien.

Nimegeers is nu aangehouden samen met twee andere verdachten. Een van hen stond op de lijst van de humanistische CDH in Vorst maar werd niet verkozen. Er zouden ook meer slachtoffers in het onderzoek opduiken.

In 2015 werd een klacht van een andere sans-papiers tegen Nimegeers wegens slagen en verwondingen zonder gevolg geklasseerd. Volgens die man zou Nimegeers ook hem geld gevraagd hebben in ruil voor de juiste papieren.