Theo Francken roept op om ééndrachtig te zijn: “Kunnen dat niet blijven pikken van PS terwijl wij de facturen betalen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip start vandaag met nieuwe consultaties. Hij zal ten vroegste woensdag iemand nieuw het veld insturen.

N-VA-Kamerlid Theo Francken roept de Vlaamse partijen op om ééndrachtig te zijn. Dat deed hij in ‘De Ochtend’ bij Radio 1. “De eerste honderd dagen na de verkiezingen wilde de PS niet aan tafel met de N-VA, en nu ze het toch deed, blijkt het allemaal maar voor de schijn en deelt ze een forse ezelstamp uit aan Koen Geens en de N-VA.”

“De Vlaamse partijen moeten zich verenigingen”, gaat Francken verder. “Dat de PS ziet dat ze geen wig kunnen drijven tussen ons. Dat is ook een kwestie van zelfrespect."

”We kunnen toch niet blijven tolereren dat de PS haar dictaat aan ons blijft opleggen, dat ze ons de les komt spellen terwijl wij al jaar en dag de facturen betalen. Dat stopt toch wel ergens. Als de Vlamingen nu de hakken niet in het zand zetten, komt er een regering zonder Vlaamse meerderheid en dat willen we zeker niet.”

Francken benadrukt ook dat N-VA nog altijd constructief wil meewerken. “Maar ik heb geen schrik van nieuwe verkiezingen. (...) Wij sturen niet aan op verkiezingen, maar als ze er komen nemen we de handschoen op en gaan we vol in de arena."