Pieter De Crem is het kotsbeu en haalt uit naar jongeren: “De strengst mogelijke straf moeten ze krijgen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister Pieter De Crem is het gedrag van de jongeren beu. Hij wil dat ze de strengst mogelijke straf krijgen.

De Brugse onderzoeksrechter heeft maandag nog twee jongeren aangehouden voor bedreigingen en weerspannigheid na een incident op de trein.

De feiten vonden zondagmiddag plaats. De jongeren konden tijdens hun rit geen geldig ticket voorleggen. Ze reageerden agressief en bedreigden de conducteur met een mes.

Toen de politie ter plaatse kwam, gedroegen de jongeren zich weerspannig. Eén van hen spuwde zelfs in de richting van een agent. Beide mannen, geboren in 1996 en 2000, werden maandag aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Ontoelaatbaar
Ze worden verdacht van bedreigingen, weerspannigheid, verboden wapendracht en een inbreuk op het ministerieel besluit rond de coronamaatregelen. Ze zitten nog zeker tot vrijdag in de gevangenis.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is dergelijk gedrag kotsbeu. "Het is absoluut ontoelaatbaar en onbegrijpelijk dat onze politiemannen en -vrouwen die zich in de frontlinie begeven op een dergelijke manier door individuen worden behandeld", zegt hij aan Focus W/TV. “Ze moeten bestraft worden met de strengst mogelijke straf."