Rousseau haalt uit: "Geen vertrouwen gegeven aan de regering zodat De Crem sheriff kan gaan spelen"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kwam de afgelopen dagen fors onder vuur te liggen naar aanleiding van de manier waarop de politie de naleving van de coronamaatregelen controleert. Ook SP.a-voorzitter Conner Rousseau haalt fors uit naar De Crem.

"We mogen geen politiestaat worden", reageerde coalitiepartner Gwendolyn Rutten (Open Vld) eerder al en nu maakt ook Conner Rousseau zijn ongenoegen duidelijk over toestanden zoals kliklijnen en warmtedrones.

"Als zich een gevaarlijke situatie voordoet, kan je zelf naar de politie bellen. Je hoeft daarvoor geen nieuwe instrumenten (kliklijn, nvdr) in te roepen."

"Wij hebben als partij het vertrouwen gegeven aan de regering om alles te kunnen doen om die gezondheid te waarborgen, om de mensen te beschermen, om de jobs te redden", maakt Conner Rousseau duidelijk in De afspraak op vrijdag.

"Maar we hebben geen vertrouwen gegeven aan de regering dat minister De Crem sheriff kan gaan spelen en zonder democratische controle de ene na de andere maatregel kan nemen, waar ze het dan nog niet eens binnen de regering over eens zijn. Dat zaait meer verwarring dan het goed doet."