Steven Van Gucht deelt de mening van Marc Van Ranst niet: "Ik denk niet dat dit nodig zal zijn"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Behoorlijk wat mensen, vooral jongeren, lapten de afgelopen zonnige dagen de lockdownmaatregelen aan hun laars. Marc Van Ranst dreigde met een Wuhan-scenario aan maatregelen voor België, maar Steven Van Gucht gaat daar niet in mee.

Mensen die samenkomen, afspreken, feestjes organiseren, het is in deze coronacrisis de grootste vrees van virologen. Marc Van Ranst dreigde afgelopen weekend met nog strengere maatregelen zoals in het Chinese Wuhan, maar zo'n vaart zal het volgens zijn collega Steven Van Gucht niet lopen.

"Ik denk niet dat dat nodig gaat zijn. De maatregelen die we nu hebben werken ook, we zien dat aan de curve. Die moeten we vooral blijven aanhouden", klinkt het bij Steven Van Gucht in Terzake.

"Wat zich de voorbije dagen heeft afgespeeld, gaat over een minderheid van de mensen. Heel veel mensen volgen de maatregelen heel nauwgezet op. We moeten wel blijven volhouden."

Lockdownmaatregelen nu vooral volhouden

"Van in het begin hebben we het belangrijk gevonden dat mensen buiten konden, dat ze kunnen wandelen, fietsen of joggen op eigen kracht. Dat willen we ook stimuleren. Het is buiten gezonder dan binnen, maar wel met respect voor de afstand en niet met z'n allen op dezelfde plaats."

"Ik begrijp dat er moeheid is en daar hadden we ook voor gevreesd. We wisten dat dit een zeer moeilijke fase zou zijn. Hoe strenger we nu zijn voor onszelf, hoe makkelijker het in de toekomst zal zijn om de maatregelen te versoepelen."