Wouter Beke legt beslissing van regering prompt naast zich neer: “Geen bezoek toegelaten in woon - en zorgcentra”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering besliste gisteren dat er opnieuw bezoek mag komen in de woon - en zorgcentra. Er kwam heel veel kritiek op die beslissing. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt deze maatregel nu ongedaan.

Wouter Beke riep eerder al op om die maatregel uit te stellen. Donderdagmiddag laat hij weten dat bezoek in woon - en zorgcentra verboden blijft. "Bezoek is niet mogelijk. En dat blijft zo – wij passen die regels nu niet aan”, citeert Het Nieuwsblad hem in een persbericht.

“Hoe moeilijk dat ook is voor de mensen die er verblijven en hun familie", klinkt het in een persbericht. "Het welzijn van de mensen in de woon-zorgcentra en andere voorzieningen waar kwetsbare mensen verblijven, is voor ons allemaal een belangrijke bezorgdheid. De veiligheidsraad heeft daarop terecht gewezen gisteren. Het is ook een van de punten uit ons 10-puntenplan van vorige week.” 

“We worstelen allemaal met dat dilemma tussen volksgezondheid en welzijn. En met de vraag hoe we op een bepaald ogenblik ook opnieuw bezoek toelaten. De Vlaamse taskforce zal nu het overleg starten met de verschillende sectoren om na te gaan vanaf wanneer dit opnieuw zal kunnen. En vooral over de vraag op welke manier dit dan kan gebeuren, in alle veiligheid voor iedereen die betrokken is."