Pieter De Crem is geweld in Anderlecht kotsbeu: "Láátste keer dat we dit zagen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gaat extra manschappen voorzien voor de politie van Anderlecht na het incident van twee dagen geleden.

De Brusselse politiezone Zuid vraagt 30 extra agenten aan minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) als versterking om de problemen in sommige wijken de baas te kunnen.

Woensdag kregen twee agenten klappen bij de arrestatie van een dief op straat. De beelden daarvan werden door de politievakbond naar buiten gebracht en veroorzaakten heel wat opschudding.

Geen straffeloosheid

"Dit is niet zomaar wat jeugdcriminaliteit of wat kat-en-muisspelletjes met de politie. Dit is echte, georganiseerde criminaliteit en ik zal niet toelaten dat dit gebeurt en daarom extra middelen en mensen voorzien. En voor alle duidelijkheid: dit is de láátste keer dat we dergelijke zaken zoals geweld tegen de politie zullen zien", zei minister De Crem tegen VTM.

"Minstens één van de daders is al onder aanhoudingsmandaat geplaatst en die zal dus vervolgd worden. De politie levert hier goed werk en er is geen sprake van straffeloosheid", aldus De Crem.