Corona laat onuitwisbare sporen na voor horeca

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De Nationale Veiligheidsraad kondigde aan dat de horeca voor het grootste deel mag heropstarten vanaf 8 juni. Bij VOKA, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, reageert men opgelucht.

Op 8 juni mogen de vele horecazaken zoals cafés, bars en restaurants in ons land terug open, zo heeft de Nationale Veiligheidsraad woensdag beslist. Deze heropening is broodnodig voor deze uiterst zwaar getroffen sector.

De opeenstapeling van meer dan twee maanden sluiting met ongeveer 90 procent omzetverlies zal onuitwisbare sporen achterlaten op de financiële gezondheid en werkgelegenheid van ondernemingen uit deze sector. De veiligheidsmaatregelen die moeten in acht genomen worden, zullen verder wegen op de activiteit en rendabiliteit van de sector.

"Voor de 50.000 horeca-ondernemingen en 158.000 werkenden in deze sector is deze heropening cruciaal, al is het met de nodige veiligheidsmaatregelen. De bedrijven en de handel tonen evenwel al wekenlang aan dat het mogelijk is om veilig open te gaan. Ook de horeca zal dit kunnen", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van VOKA..

Tags horeca voka r24