Antwerpse politie pakte 150-tal BLM-betogers op en legt uit waarom

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Brussel ontaardde het BLM-protest volledig, maar ook in Antwerpen werden meer dan 100 personen bestuurlijk aangehouden omdat ze weigerden de Groenplaats te verlaten.

Het protest vond plaats op het Steenplein, maar daarna is een groep naar de Groenplaats gegaan. Omdat de mensen daar veel te dicht op elkaar stonden, heeft het bemiddelingsteam gevraagd de plaats te verlaten.

De betogers verlieten de Groenplaats niet en dus deed de politie een nieuwe oproep. Dan nog bleef zowat 150 man staan. Zij werden overgebracht naar het politiekantoor en krijgen een GAS-boete.

"De mensen werden heel vaak gewaarschuwd en op een bepaald moment is de tolerantiegrens overschreden in het belang van de volksgezondheid", vertelt Wouter Bruns, woordvoerder van Politiezone Antwerpen op Twitter.

"De mensen stonden echt veel te dicht bij elkaar. Zij gaan waarschijnlijk opnieuw naar school, de bakker of eender waar. De politie heeft moeten ingrijpen in het belang van de volksgezondheid. We hebben ze met de zachte hand naar de bus begeleid."