Queen was zéér gul met huwelijkscadeau voor Harry en Meghan: Nu is er ophef rond

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Toen de Britse prins Harry op 19 mei 2018 in het huwelijksbootje stapte met Meghan Markle, kreeg het koppel heel wat geschenken. Maar het geschenk van de Queen zelve was het meest impressionant.

De prins en de actrice hadden mensen gevraagd om geld te geven aan goede doelen, in plaats van hen geschenken op te sturen. Toch mochten ze heel wat fantastische cadeaus in ontvangst nemen.

Maar het grootste en meest extravagante cadeau kwam van Harry's grootmoeder, koningin Elizabeth. Die gaf het kersverse paar de sleutels voor hun eigen woonst, Frogmore Cottage, een fraai gebouw uit de 19de eeuw.

Renovatie

Het geschenk zorgde echter ook voor beroering bij de bevolking, toen Harry en Meghan vervolgens een paar verbouwingswerken lieten uitvoeren - voor 2,4 miljoen pond (omgerekend 2,69 miljoen euro).

De renoveringswerken werden betaald met geld uit het 'Sovereign Grant', een som geld die elk geld door de regering aan de monarchie gegeven wordt. Harry en Meghan willen de woonst nu behouden voor wanneer ze nog eens in het Verenigd Koninkrijk vertoeven, maar veel belastingbetalers vinden dat ze daar geen recht meer op hebben nu ze uit het koningshuis gestapt zijn.