Theo Francken legt confederalisme uit: “Koning en vlag mogen blijven, maar al dit gaan we splitsen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Superkern keurde vrijdag nieuwe maatregelen goed in verband met de coronacrisis. Dat gebeurde wel zonder toestemming van N-VA.

“Goed dat de superkern en de volmachten stoppen. Het vat was al lang af. De speculaas van Sinterklaas is op. Gisteren wederom honderden miljoenen uitgedeeld. Het kan niet op. De Belgische begroting gaat intussen 50 miljard euro in het rood”, geeft Theo Francken (N-VA) een reactie op zijn Facebook.

 “N-VA zei ‘Neen, het is genoeg geweest. Dit is niet meer ernstig.’ Tijd voor een échte regering. Eentje met visie en democratische draagkracht. Als dat in dit land - zelfs in deze ongeziene crisis - niet meer lukt, moeten er maar verkiezingen komen.” 

“Inzet: Confederalisme. Vlag, koning, rode duivels blijven, rest splitsen we. Vlaanderen moet eindelijk zijn eigen koers varen. Als Wallonië een heel links beleid wil, prima, maar ze betalen het dan maar zelf. Wij gaan de komende decennia onze centen heel hard zelf nodig hebben.”

“Even goede vrienden, maar er moeten nieuwe afspraken komen. Zoniet gaan we met zijn allen de dieperik in. En dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Daarvoor ben ik 20 jaar geleden niet in de politiek gestapt."