Veel vragen bij twaalf gratis treinritten: “Heb je weer een overrompeling"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Elke Belg krijgt niet tien gratis treinritten, zoals eerder beslist werd, maar wel twaalf gratis treinritten. Dat zijn er dus twee extra terwijl er wel wat kritiek komt op die maatregel.

Bij de NMBS waren ze zelfs niet op de hoogte dat er gratis treintickets kwamen. Ze vreesden voor een overrompeling, maar er is nog toch een akkoord gevonden.

Luc Piens is sectorverantwoordelijke bij de christelijke vakbond ACV Transcom. Ook zij waren een paar dagen geleden kritisch. “We waren kritisch over de veiligheid van de reizigers en het personeel. Er was ook het financiële punt.”

“We zijn met het nieuwe voorstel nog altijd voorzichtig. Wanneer is een trein eigenlijk vol? Wat doe je met de reizigers die niet op de trein kunnen? We vrezen dat met zonnige dagen veel mensen met de trein naar zee gaan. Dan heb je opnieuw een overrompeling.”

“Hoe gaat een burgemeester zich organiseren als er volle treinen met toeristen aankomen in hun station? Vorig jaar hebben we veel zonnige dagen gehad. Zelfs in september kunnen er in de weekends zonnige dagen hebben. We moeten zorg dat er geen tweede golf komt van het coronavirus.”

Tags nmbs