Jessika Soors overspoeld met haatboodschappen na debat met Vlaams Belang: "Grens van wat toelaatbaar is"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Groen-politica Jessika Soors ontving de afgelopen week heel wat haatboodschappen. Het begon nadat ze met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in debat ging. Soors wil dat er wordt ingegrepen en dat alle haatboodschappen voor de correctionele rechtbank komen.

"De afgelopen week, sinds ik een debat had met Vlaams Belang over de toegenomen dreiging van extreemrechts, worden mijn eigen profielen overspoeld met haatboodschappen", vertelt Jessika Soors aan Radio1.

"Ik vind dat haatboodschappen bestraft moeten worden. Ik ben beroepspolitica en vind het belangrijk dat een debat stevig kan gevoerd worden, maar er is een grens van wat toelaatbaar is. Wanneer wordt aangezet tot haat op basis van geslacht, seksuele geaardheid, racisme, seksisme, xenofobie, is dat niet toelaatbaar en die boodschappen moeten bestraft worden."

"Er bestaat een vorm van straffeloosheid omdat sommige haatboodschappen voor assisen moeten komen en andere voor de correctionele rechtbank. Die ongelijkheid in bestraffing van verschillende haatboodschappen willen wij wegwerken door alles voor de correctionele rechtbank te laten komen."