Werk je van thuis uit? Dan kan je 129,48 euro per maand extra krijgen

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Thuiswerken moet opnieuw de norm worden en daarvoor kan je via je werkgever een extra vergoeding krijgen.

Thuiswerk wordt door de nieuwe evolutie van de coronacijfers aangemoedigd. Uit cijfers van de Grote Coronastudie van de Antwerpse Universiteit blijft dat de helft van de mensen dat doet. Dat heeft zijn voordelen, maar brengt ook extra kosten met zich mee.

En daarvoor kan je wel degelijk een vergoeding krijgen. Je verbruikt immers heel wat producten die je anders gratis op het werk hebt. Een Nederlandse studie heeft berekend dat je per werkdag ongeveer 2 euro verbruikt, of gemiddeld zo’n 400 euro per jaar.

In ons land is er mogelijkheid om een belastingvrije vergoeding van 129,48 euro per maand te krijgen. “Tot voor kort moest de werkgever daarvoor een voorafgaand akkoord, of een ruling, afsluiten me de fiscus. Maar sinds 14 juli is dat makkelijker geworden”, zegt Ine Peeters van SDWorx aan Het Nieuwsblad.

De vergoeding is echter niet verplicht en hangt dus af van je werkgever. Naast die vergoeding kan je ook nog 20 euro per maand krijgen voor het gebruik van je internetverbinding en 20 euro als je een eigen pc gebruikt.