Pauwels reageert erg ontoocheld: "Dat hij geselecteerd is en ik niet, daar ben ik kwaad over"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Kevin Pauwels reageert bijzonder ontgoocheld na he nieuws dat hij er niet bij zal zijn op het WK. De renner van Marlux-Bingoal is reserve.

“Ja, dit is een grote ontgoocheling. Misschien wel de grootste uit mijn carrière”, aldus Kevin Pauwels. “Ik ben er niet goed van. Ik denk wel dat ik hier een paar dagen ‘ambetant’ van zal zijn. Al hield ik er sinds gisterenavond rekening mee, nadat ik een artikel over de selectie had gelezen op Veldritkrant.be."

“Sven Vanthourenhout (de bondscoach, red.) vertelde me dat hij wel moeite voor me zou gedaan hebben voor de selectie, mocht ik gisteren in Nommay goed gereden hebben. Misschien was ik er de hele tijd iets te gerust in. Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien niet zeker was van een WK-selectie, maar eigenlijk ben ik er weinig mee bezig geweest. Of ik nu kwaad ben? Misschien wel dat Quinten Hermans erbij is. Ik heb niets tegen die jongen. En hij is natuurlijk eerstejaarsprof. Maar de laatste tijd ben ik wel meestal voor hem geëindigd.”

Al beseft hij wel dat hij niet kan terugblikken op een goed seizoen. “Neen, het is niet goed. Mijn rug is minder sterk, dat moet ik volgende zomer proberen te verbeteren. Verder snap ik zelf niet waarom het zo slecht gaat. Dat had ik voor het seizoen nooit gedacht. En ook niet dat ik niet geselecteerd zou worden voor dit WK", beweert Pauwels.