Man met 'machinegeweer' gesignaleerd in Wilrijk, Snelle Respons Team stuit op grote verrassing

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De politie is uitgerukt naar Wilrijk, waar een gewapende man werd gezien. Een buurtbewoonster belde de politie omdat ze een man met een machinegeweer op een terras had zien staan.

Het Snelle Respons Team rukte uit na een telefoontje van een buurtbewoonster. De man was overigens geen onbekende bij het gerecht wegens eerdere inbreuken op de wapenweg. Het Snelle Resposn Team trok ter plekke en kon de twee aanwezigen in het appartement overtuigen om naar buiten te komen. "Zij gingen hier gewillig op in", aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De politie vond in het appartement twee BB-guns.

Toch was het helemaal niet wat het leek. Volgens de politie gaat het niet om echte wapens. “Maar we willen toch graag nog eens benadrukken dat mensen met zo’n replica’s die niet van echte wapens te onderscheiden zijn, voorzichtig moeten omspringen. Als het onderscheid met een echt wapen niet te maken valt, houdt elke verkeerde beweging een risico in. Bij een plotse beweging zou de politie kunnen overgaan tot het afvuren van een schot.” De politie vond het niet erg slim van de man om met een replicawapen op zijn balkon te verschijnen.