Schoolgebouw stort in: Dodelijk slachtoffer, vijf mensen vast onder puin

door: STS
Ziekenwagen - ambulance
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen is een deel van een schoolgebouw plots ingestort. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Eén persoon is om het leven gekomen, acht anderen zijn zwaargewond. Vijf personen zijn nog vermist.

Het gaat om een gebouw dat in aanbouw was op het Nieuw Zuid. Een deel van het gebouw is om onbekende reden ingestort. Ook een grote stelling ging tegen de vlakte.

De hulpdiensten konden al slachtoffers redden, anderen zitten nog vast onder het puin.

"De hulpdiensten zijn ter plaatse in de omgeving Nieuw Zuid voor de instorting van een stelling en een deel van een gebouw. De omgeving is er voorlopig afgesloten voor het verkeer", meldt de brandweer van Antwerpen.

"Onze collega's hebben reeds een tiental personen bevrijd. We hebben ook contact met enkele personen onder het puin. Het medisch interventieplan is afgekondigd."

Update: er is voorlopig sprake van acht zwaargewonden. Vier van hen verkeren in kritieke toestand. Minstens vijf personen zijn nog vermist. Eén slachtoffer is overleden. "De situatie is zeer instabiel en dat maakt bevrijdingen en zoekacties heel moeilijk", meldt de brandweer.