Kijkers uitermate kritisch over resultaat Eurovisiesongfestival: "Zag ik niet aankomen"

door: WVDS
Jérémie Makiese.jpg
Afbeelding bron: Photonews

De 66e editie van het Eurovisiesongfestival werd zaterdag gewonnen door Oekraïne. Kalush Orchestra werd met hun nummer ‘Stefania’ door het publiek gekozen als overwinnaar.

Tijdens de grote finale in het Italiaanse Turijn gaven 25 landen het beste van zichzelf. Maar dat Oekraïne zou winnen stond vooraf al zo goed als vast door de politiek situatie in hun land. 

Hoewel politieke statements op het podium van het Eurovisiesongfestival niet mogen maakte de overwinnaars een duidelijk statement: “Help Oekraïne, help Marioepol.” Onze inzending met Jérémie Makiese strandde op de 19e plaats.

Kijkers zijn zijn erg kritisch over het feit dat politiek de bovenhand neemt in deze liedjeswedstrijd. “Niks meer met muziek te maken”, “Wow heel toevallig zag ik niet aankomen. Eurovision is al jaren een politiek theater niks echt meer aan” of “OMG het gaat niet meer over zangtalent”, lezen we bij de commentaren.

Maar er is ook wel begrip voor de oorlogssituatie in Oekraïne. “Het laatste beetje geloofwaardigheid (als dat er nog was) is nu helemaal verdwenen wat muziek betreft. Politiek wel een krachtig signaal” of ”Moge het alle Oekraïners een beetje hoop en steun geven tijdens deze vreselijke tijden voor hen”, klinkt het op sociale media.