Hoopvol nieuws over Duncan Laurence: deelname aan dit programma is bevestigd

door: ASX
Duncan Laurence
Afbeelding bron: VRT

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gaat door een moeilijke periode. De coach van ‘The Voice Kids’ kreeg de afgelopen maanden bakken kritiek over zich heen als coach van Mia en Dion op het Eurovisiesongfestival in Liverpool. Het is de Nederlandse zanger allemaal net iets te veel geworden.

Normaal zou Duncan Laurence vorige week zijn nieuwe album ‘Skyboy’ uitbrengen. Mentaal voelt de zanger zich hier niet klaar voor, schrijft hij in een emotioneel bericht op Instagram.

“Ik wou dit album echt zo graag uitbrengen, maar ik besef dat ik momenteel niet sterk genoeg ben om het de nodige aandacht en liefde te geven die het album verdient. Daarom hebben mijn team en ik beslist om de release naar een latere datum te verplaatsen.

Wanneer dat wordt is vooralsnog onduidelijk. Duncan laat weten dat hij nog enkele lopende opdrachten zal afwerken en daarna een paar weken vakantie neemt om te herbronnen.

Gelukkig voor de fans komt zijn deelname aan ‘Beste Zangers’, de Nederlandse versie van ‘Liefde voor Muziek’ niet in het gedrang. Samen met onder meer Douwe Bob trekt Duncan deze week naar het Spaanse Sevilla voor de opnames van het zestiende seizoen, dat gepresenteerd wordt door Jan Smit.