"Als er één iemand gebuisd is dit jaar, is het wel Ben Weyts"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft woensdag bezoek gekregen van leden van RedFox, de jongerenbeweging van de PVDA.

De jongeren overhandigen Ben Weyts een C-attest. "Als er één iemand gebuisd is dit jaar, dat is het wel Ben Weyts. Jongeren wachten al maanden op ondersteuning", zegt Amina Vandenheuvel van RedFox.

"Sinds het begin van de pandemie zijn de jongeren het kind van de rekening. Afstandsonderwijs, hobby's afgeschaft, vrienden niet meer kunnen zien... Veel jongeren voelen zich slecht, eenzaam, geïsoleerd en bang".

"Dan verwacht je van een minister dat hij mee op de bres springt om te helpen: met extra aandacht op school voor mentaal welzijn en concrete oplossingen."

"Daar hebben we allemaal niet veel van gezien. Het rapport van Ben Weyts is duidelijk: gebuisd over de hele lijn, maar met kans op deliberatie."

RedFox eist dat dit jaar niemand een C-attest krijgt. "Jongeren laten buizen is gewoon oneerlijk na dit coronajaar. We hebben niet-bindende examens nodig en extra bijles voor iedereen het nodig heeft."