Annelies Verlinden onverbiddelijk: "Die mensen krijgen een boete"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat horeca-uitbaters die hun terrassen al op 1 mei openen, beboet zullen worden. En dat geldt ook voor hun klanten.

"We hebben voor 8 mei gekozen omdat een week tijd een enorme toegevoegde waarde heeft voor de vaccinaties. Die datum is niet zomaar willekeurig gekozen. Op die week tijd zullen er veel extra vaccins gezet worden", zei Verlinden op Eén.

"Het is de verantwoordelijkheid van iedereen, ook van de burgemeesters, om zich aan de regels te houden. Als we in België afspreken dat we met z'n allen rechts rijden, is het heel onverstandig wanneer sommige mensen af en toe links gaan beginnen rijden. We moeten geen situaties creëren waarbij mensen zich af en toe niet aan de regels houden en daar zelfs toe oproepen.

Boetes

"Er zullen boetes uitgedeeld worden door de lokale politie, zowel voor de mensen die de terrassen zouden opstellen, als voor eventuele bezoekers", aldus Verlinden.

Dat zullen de burgemeesters ook niet kunnen voorkomen. "Wat betreft de Covid-problematiek heeft de burgemeester geen macht over de politie. Wij worden federaal aangestuurd", zei het hoofd van de politiezone Westkust op Radio 2.