Bart De Wever spreekt voor het eerst over vreselijk drama: "Wereld stond stil"

door: STS
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever heeft gereageerd op het dodelijke ongeval in zijn stad, waarbij twee kinderen het leven lieten.

Twee zusjes van 1,5 jaar en 9 jaar werden door een vrachtwagen gegrepen toen ze het zebrapad overstaken (lees er hier meer over).

In een bericht op Facebook reageert Bart De Wever op wat hij "een vreselijk drama" noemt. "Op dat moment stond voor de hele stad, voor alle inwoners, de wereld stil. Het verdriet en het medeleven was tastbaar bij alle sinjoren, van welke afkomst of overtuiging ook."

Vreugde en verdriet

"Als burgemeester heb ik het voorrecht om vaak in de grootste vreugde van de Antwerpenaren te mogen delen. Maar als stadsgenoten er behoefte aan hebben, dan ben ik hen ook nabij in hun grootste verdriet."

"Ontmoetingen met nabestaanden van dodelijke slachtoffers van ongelukken of met slachtoffers van zware criminele feiten maken altijd een zeer grote en blijvende indruk."

Persoonlijk falen

"Eender hoe de omstandigheden waren, hun verlies voelt altijd aan als een persoonlijk falen. Daarom wil ik naast mijn deelneming ten aanzien van de familie ook mijn diepe spijt uitdrukken dat deze tragedie op deze manier in onze stad is gebeurd."