Conner Rousseau legt helder uit hoe hij de pensioenen wil hervormen

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft zich uitgelaten over de pensioenhervorming. Dat is een belangrijk onderwerp dat op de agenda van de Vivaldi-regering staat.

"We hebben altijd gezegd dat je na een heel leven werken meer pensioen moet krijgen: we verhogen de pensioenen naar meer dan 1.600 netto", zei Conner Rousseau in 'Villa Politica'.

"Ten tweede vinden wij dat je na 42 jaar werken, wanneer je op je 18de begonnen bent, op je 60ste op pensioen moet kunnen gaan."

"Ten derde vinden wij dat je mensen moet belonen om langer te werken, met een pensioenbonus. Stel dat je vroeger op pensioen wil, dan moeten er ook strengere voorwaarden zijn."

"Ik denk dat daarin een compromis te vinden moet zijn. Enerzijds: mensen die gewerkt hebben moeten beloond worden. Anderzijds: mensen moeten ook wel voldoende gewerkt hebben vooraleer ze beloond worden."

"Ik ga ervan uit dat indien je een geloofwaardig pakket op tafel legt, dat Europa wel mee zal gaan. Tegen het einde van de zomer moet dat rond zijn. Aan Vooruit zal het niet liggen. Ik hoop dat de premier zijn regering op één lijn krijgt."