Ferme kritiek op Conner Rousseau: "Fundamentele mensenrechten mogen we nooit opgeven"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De kritiek op de avondklok klinkt steeds luider. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau verdedigde de avondklok in De Afspraak, maar dat klonk voor sommigen niet overtuigend.

"Gaan we nu een beetje roekeloos doen omdat bepaalde mensen een fetisj hebben met iets wat volgens mij voor veel mensen niet bovenaan de prioriteitenlijst staat", vroeg Conner Rousseau zich af.

Politicoloog Dave Sinardet begrijpt niet dat politici zo licht omspringen met de grondwet. "Het enige argument pro avondklok dat Conner Rousseau in een gesprek van 15 minuten in De Afspraak produceert is ‘het heeft het voordeel van de duidelijkheid’. Wel, dat biedt inderdaad het voordeel van de duidelijkheid over waarom een grondrecht straks een half jaar zal zijn opgeschort", aldus Sinardet.

Rik Torfs, voomalig politicus, deelt de mening van Dave Sinardet. "De 'keuze' die Conner Rousseau maakt tussen de volksgezondheid en de grondwet is beangstigend. De grondwet gaat niet om 'een frisse pint drinken' maar om fundamentele mensenrechten. Die mogen we nooit opgeven, ook nu niet."