Ferme kritiek op De Croo: “Hij huppelt van partijvoorzitter naar partijvoorzitter”

door: WVDS

Koen Metsu is Kamerlid voor N-VA. Hij is niet te spreken over de Vivaldi-regering. Hij gaat akkoord met zijn partijgenoot Theo Francken die dit de slechtste regering noemt die hij ooit heeft gekend.

“We hebben een partijvoorzitter die de e-commerce wil afschaffen, we hebben een premier die extremisten importeert, ik heb het coronabeleid af en toe weerzinwekkend gevonden. Dan heb ik het nog niet gehad over de kernuitstap. Ik ben van nature uit heel positief, maar deze regering maakt mij, en ik denk velen met mij, ook wel een stukje moedeloos.”

“Naast het wetgevend werk is het ook mijn kerntaak om de regering te controleren en dat wordt ons onmogelijk gemaakt. Dat is nog nooit gebeurd, dat is een trendbreuk met het verleden. Als wij vragen stellen, is het ontwijken van de dans de standaard in geworden”, aldus Koen Metsu in gesprek met Redactie24.

De politicus vindt dat premier Alexander De Croo het wel goed kan uitleggen, maar het ontbreekt hem aan staatsmanschap en daadkracht. “Een premier zal worden afgerekend op zijn beleid en dat beleid is schroomwekkend. De premier lijkt soms te huppelen van partijvoorzitter naar partijvoorzitter.”

Bekijk het volledige interview met Koen Metsu over de regering-De Croo in bovenstaande video.

Tags koen metsu