“Ik heb veel minder schrik van Vlaams Belang dan van PVDA of Ecolo”

door: WVDS

“De extremen zullen winnen bij de verkiezingen in 2024.” Dat denkt Koen Metsu, Kamerlid voor N-VA. Hij benadrukt dat zijn partij de enige beleidspartij op rechts is.

“Ik denk dat de extremen zullen winnen en dat Vlaanderen en Wallonië electoraal nog verder uit elkaar zullen groeien. Ik denk dat we ons moeten voorbereiden op een hoge score van het Vlaams Belang. Deze partij heeft nog nooit iets moeten bewijzen en dan kan je spreken in slogans.”

“Persoonlijk heb ik veel minder schrik van het Vlaams Belang dan van de PVDA, Ecolo of PTB. Die zijn voor mij allemaal extreemlinks. Als ik zie met welke wereldvreemde ideologie dat zij beleid willen voeren, dan beangstigt mij dat.”

“Ik denk niet dat Vlaams Belang en N-VA groot genoeg zullen zijn om het alleen te doen en ik kan u vertellen dat er bij de andere partijen weinig animo zal zijn om met het Vlaams Belang in zee te gaan. Ik heb al gedacht dat ze maar eens mee beleid moeten voeren zodat ze ervaren wat het is om compromissen te sluiten.”

Ook in Wallonië denkt Metsu dat de extremen zullen groeien. “Ik vermoed dat extreemlinks (PTB) daar wel eens de grootste partij zou kunnen worden. De wig tussen beide regio’s is groter aan het worden.”

“N-VA is de enige beleidspartij op rechts”, beklemtoont Koen Metsu in gesprek met Redactie24. “Wij werken echt op inhoud. Wij gaan niet harder roepen dan extreemlinks of extreemrechts.”

Bij N-VA staat men alvast te trappelen om in 2024 mee te besturen op zowel het federaal als Vlaams niveau. “De doelstelling is dat we opnieuw in die cockpit kunnen plaatsnemen om de put die nu steeds dieper wordt, terug te kunnen vullen en onze regio’s toekomstproof te maken.”

Bekijk wat Koen Metsu nog meer te vertellen heeft over de verkiezingen van 2024 in bovenstaande video.