Frank Vandenbroucke doet kleine knieval: “Ik zal de eerste zijn om dat toe te geven”

door: BVDO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De vaccinatiecampagne bezorgt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) heel wat kopzorgen. Hij geeft ook toe dat de keuzes niet altijd perfect zijn.

De levering van de vaccins van de verschillende leveranciers komt met heel veel onduidelijkheid. “Er is veel onzekerheid, maar we zitten wel met z’n allen in dezelfde boot op weg naar die veilige haven. Het is nu zaak om met alle man en macht koers te houden”, schrijft minister Frank Vandenbroucke op Facebook.

De minister heeft daarom een expliciete vraag voor de inwoners. “En dus doe ik een oproep aan iedereen om de kalmte te bewaren. Om begrip op te brengen voor elkaar. Dat geldt in de eerste plaats voor mij: als leveranciers van vaccins bijvoorbeeld niet meteen hun beloftes nakomen, kan ik daar ook behoorlijk boos om worden. Maar dat geldt ook voor iedereen. We zijn allemaal betrokken partij.”

Vandenbroucke doet dan zelfs een kleine knieval en zegt dat het beleid altijd goed bedoeld is. “Ook al is het beleid nooit perfect - ik zal de eerste zijn om dat toe te geven - met naar elkaar te wijzen verslaan we dit virus niet. Iedereen heeft absoluut het recht om eens te zeuren of boos te zijn, maar met dat gegeven van onzekerheid gaan we helaas nog even moeten leven.”