Frank Vandenbroucke heeft opmerkelijk antwoord op vraag over pensioenplannen

door: MRO
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

De voorbije weken beheersten de pensioenplannen het debat in Vivaldi-regering. Minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) komt met een opmerkelijk antwoord op de vraag naar zijn mening over de pensioenhervorming.

Voorzitters van de Vivaldi-partijen gaan met elkaar in de clinch over de pensioenhervorming en de plannen van minister Karine Lalieux. Frank Vandenbroucke geeft zijn mening over de inhoud van de pensioenplannen niet, maar wijst zijn collega's wel op hun verantwoordelijkheid.

"U hebt mij nog niet gehoord en dat is heel bewust. Ik discussieer over voorstellen die een collega van mij in de regering doet binnen de regering. Ik ga dat niet voor de micro doen", antwoordt Vandenbroucke in De Ochtend op Radio 1.

"Het is iets wat mij, en iedereen, sterk bezighoudt. We willen dat er meer mensen aan de slag gaan, dat is niet enkel economisch belangrijk. Mensen die bijvoorbeeld met chronische pijn kampen, is terug aan de slag kunnen gaan, al is het deeltijds, belangrijk voor hun gezondheid en welzijn."

"In plaats van polemieken te voeren en elkaar met grote slogans te lijf te gaan, is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat binnen de regering de job gedaan wordt. We moeten met concrete conclusies komen en voorstellen doen."

Download nu de gratis app van Redactie24