Legerdienst opnieuw nodig? “Discipline leer je niet in het leger, maar ergens anders”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Geregeld valt er te horen dat de jeugd van tegenwoordig geen discipline en respect meer heeft.

Volgens velen heeft dat te maken met het feit dat de legerdienst afgeschaft werd. Wij vroegen onze lezers of ze voorstander zijn om dat opnieuw in te voeren. Een greep uit de reacties...

“Ik persoonlijk vind van wel, het zou goed zijn voor de jeugd meer discipline bij te brengen.”

“Respect, discipline en waarden zouden er op vooruit gaan.”

“Hadden ze nooit mogen afschaffen, 2 jaar vrijwilliger geweest. Van alles meegemaakt en geleerd wat je vandaag nog overal kan gebruiken.”

“Niet echt, ik heb me daar zeer goed geamuseerd en toffe mensen leren kennen in Leuven, en het zou goed kunnen zijn voor de discipline van sommigen, maar het blijft een verloren jaar.”

“Zeker niet, heb jaren lang in Duitsland gewoond bij het leger heb niet gezien dat ze daar iets geleerd hebben, behalve drinken en over de muur kruipen. Discipline en respect leer je van thuis uit en niet bij het leger!”

“Ja ,zeker wat respect en tucht bijbrengen. En niet 1 jaar maar 4.”

“Zeker, zowel voor mannen als voor vrouwen. Gewoon doen. Dan zou ze wel respect krijgen!”

“Geen seconde aan twijfelen. Moest al vele jaren terug ingevoerd zijn.”

“Ja, ook voor migranten. Dan leren ze misschien respect.”

“Ja, maar iedereen 1.500 euro nettovergoeding betalen en géén uitzonderingen.”

“Zou niet slecht zijn. Dan leren ze eens wat respect, orde en discipline inhoudt. Er zijn er de dag van vandaag die 3 woorden nog nooit gehoord hebben.”

“Neen. Dit is gewoon een verloren jaar dat tot niets dient. Maanden dat ze niet kunnen gaan werken en op de kap van de ouders leven. Trouwens, discipline en respect leer je in je opvoeding en niet in het leger.”

“Iets verplichten is nooit goed, wat is het nut van iemand iets tegen zijn zin te laten doen en zijn huidige job daardoor verliest, zou wel moeten verplicht zijn om jongeren die op het verkeerde pad zitten en te lui zijn om te werken weer op het rechte pad te krijgen.”