Van Quickenborne is ervan overtuigd: "Dan zullen we zeker kunnen versoepelen"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) denkt dat versoepelingen mogelijk zijn wanneer de 65-plussers en de risicogroepen gevaccineerd zijn. Tegelijk benadrukt hij dat alles afhangt van de cijfers.

"We denken dat we met deze maatregelen de zaak opnieuw onder controle gaan krijgen", zei Van Quickenborne op Radio 1 over de huidige verstrengingen.

"We weten intussen dat we in deze crisis altijd met twee woorden moeten spreken. Je kan geen beloftes doen als 'dán gaan we zeker zijn'. De zekerheid die we wel hebben, is dat de vaccinatiecampagne nu loopt. Op het moment dat we alle 65-plussers en de risicogroepen hebben gevaccineerd - dat zal ergens in mei zijn - zullen we steviger voet aan de grond hebben. En dan zullen we ook zeker kunnen versoepelen."

Horeca

Op de vraag of de horeca op 1 mei zal kunnen heropenen, zei de minister: "Als het kan, gaan we dat doen, dat is evident. Maar dat hangt allemaal af van de cijfers, van de mate waarin we ons goed aan die regels houden. Dan denk ik dat er dingen mogelijk moeten zijn, maar ik wil altijd met twee woorden spreken."