Vivaldi-ministers krijgen vuur aan de schenen gelegd: "Interesseert het jullie nog wel?"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Enkele Vivaldi-ministers, en in het bijzonder Annelies Verlinden, zijn stevig op de korrel genomen in de Kamer.

"Als ik hier naar de ministers kijk, heb ik steeds vaker de bedenking: interesseert het jullie eigenlijk nog wel?", sprak N-VA-politicus Sander Loones de Kamer toe.

"Ik zie hier een minister van Werk (Pierre-Yves Dermagne, red.) die niet geïnteresseerd is in arbeidsmarkthervormingen. Ik zie een minister van Pensioenen (Karine Lalieux, red.) die niet geïnteresseerd is om met pensioenplannen te komen."

"Ik zie premier Alexander De Croo, die niet geïnteresseerd is in een begrotingstekort van 16, 17 of 20 miljard euro. Het lijkt hem niet te interesseren."

Minister Verlinden

Loones richtte zich ook rechtstreeks tot minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. "En ik zie u, benoemd voor Politieke vernieuwing en burgerbevraging... Ik stel mij oprecht steeds vaker de vraag: interesseert het u eigenlijk?"

Loones haalde daarbij de burgerbevraging aan, die slechts 19.000 keer werd ingevuld. "De burgerbevraging is met meer dan een jaar vertraging gestart. 7 miljoen mensen - iedereen boven de 16 jaar - waren uw doelgroep. 19.000 daarvan heeft u kunnen overtuigen. U lijkt erbij te staan er ernaar te kijken. Interesseert het u nog wel?"