Norovirus in etenswaar Cora: "Wie ervan gegeten heeft moet een arts raadplegen"

door: STS
Cora
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Cora heeft in overleg met het FAVV besloten om een product meteen uit de handel te halen en het terug te roepen van bij de consument.

"De firma Huîtres Henry haalt de oesters 'Huîtres Henry' van de merken 'La Belle De Quiberon' en 'La Belle De Cancale' uit de verkoop en roept ze terug naar aanleiding van de aanwezigheid van het norovirus", laat het FAVV weten.

"Het norovirus kan bij de mens gastro-enteritis veroorzaken. De incubatietijd is 6 tot 48 uur. De belangrijkste symptomen zijn: braken, diarree, buikkrampen, misselijkheid, maar ook minder specifieke symptomen zoals koorts, hoofdpijn en algemene vermoeidheid."

"Ledereen die de bovengenoemde producten heeft geconsumeerd en deze symptomen vertoont, wordt verzocht zijn of haar arts te raadplegen en hem of haar van deze consumptie op de hoogte te stellen."

Het product werd verkocht in verschillende supermarkten van Cora; in La Louvière, Chatelineau, Anderlecht en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Klanten die dit product hebben gekocht, worden gevraagd het niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24