Iedereen kan berichten op WhatsApp veel leuker maken op deze eenvoudige manier

door: MRO
whatsapp
Afbeelding bron: Pixabay

Miljoenen mensen gebruiken dagelijks WhatsApp om berichten te sturen. Wat veel gebruikers echter niet weten is dat je deze berichten minder saai kan maken door gebruik te maken van tekstopmaak. 

Met tekstopmaak kan je je berichten op WhatsApp expressief maken. Of het nu gaat om het het maken van lijstjes of tekst vet drukken of cursief om iets te beklemtonen, het kan allemaal het kan allemaal.

Hoe pas je tekstopmaak toe in WhatsApp?

Vetgedrukte tekst is handig om nadruk te leggen op bepaalde woorden of zinnen. Je kunt tekst vetgedrukt maken in WhatsApp door een sterretje (*) te plaatsen voor en na woorden. Bijvoorbeeld: *hallo, dit is vetgedrukt*.

Cursieve tekst kan worden gebruikt om bepaalde delen van je bericht te benadrukken. Je maakt tekst cursief in WhatsApp door een underscore (_) te plaatsen voor en na woorden. Bijvoorbeeld: _dit is cursief_.

Soms wil je misschien een woord of een zin doorhalen om correcties of updates te tonen. Dit kan worden gedaan in WhatsApp door een Til (~) te plaatsen voor en na het woord of de zin. Bijvoorbeeld: ~dit is doorgehaald tekst~.

Monospace kan gebruikt worden om teksten een andere look en feel te geven. Je kunt dit doen door drie backticks (```) te plaatsen voor en na een woord of een zin. Bijvoorbeeld: ```smakelijk eten```.

Communicatie gaat niet alleen over wat je zegt, maar ook hoe je het zegt. Door het gebruik van deze tekstformaten in WhatsApp kan je berichten een persoonlijke touch geven en je bedoeling duidelijker overbrengen.

Tags whatsapp