Dit verandert voor wie met zijn wagen naar de keuring moet

door: MRO
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Wie naar de autokeuring moet, zal een verandering opmerken. Iedereen ontvangt sinds kort, naast de groene kaart op papier, ook een digitale herinnering. 

Vanaf nu ontvangt wie naar de autokeuring moet niet alleen een groene herinneringskaart op papier, maar ook een digitale herinnering via eBox. Je krijgt dit zes weken voor de vervaldatum van het keuringsbewijs. Binnenkort wordt deze termijn verlengd naar acht weken.

Daarnaast werkt men ook aan een parallel traject met Mijn Burgerprofiel. Hierdoor kunnen klanten ook via dit kanaal een digitale herinnering ontvangen en op die manier wil mijn zoveel mogelijk klanten digitaal bereiken. Momenteel geldt dit al voor klanten die hun eBox hebben gekoppeld aan Mijn Burgerprofiel.

Wachttijden in keuringscentra terugdringen

Er klinkt kritiek op de vaak lange wachtrijen bij keuringscentra. GOCA Vlaanderen benadrukt in een open brief welke acties reeds werden genomen om de wachttijden terug te dringen.

"Zo werd het vrij voorrijden naast de keuring op afspraak terug veralgemeend, de afsprakenkalenders werden verder opengetrokken in de tijd en voor de vrije aanbieding kwam er een druktebarometer voor heel Vlaanderen."

"Op die manier heeft de klant een maximale keuze om zijn/haar voertuig voor te rijden in een keuringsstation naar keuze, en dit dagelijks vanaf 7 tot 17u (en op maandag en donderdag tot 19u)."