Dronken brokkenpiloot gepakt: 'En toen maakte hij het nog erger dan het al was'

door: STS
politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

In Antwerpen heeft een dronken bestuurder twee ongevallen veroorzaakt, vluchtmisdrijf gepleegd en zich agressief opgesteld tegen de politie.

Het was een slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf dat de politie verwittigde. De man was aan het laden en het lossen toen een voertuig aan hoge snelheid tegen zijn geparkeerde bestelwagen reed.

Kort nadien ontving de politie een melding van een zwalpende wagen op de Boomsesteenweg, het betrof hetzelfde voertuig dat de aanrijding had veroorzaakt.

Een interventiepatrouille probeerde de bestuurder te doen stoppen, maar die sloeg op de vlucht en reed daarbij over het fietspad en de stoep. Uiteindelijk stopte hij en plaatste hij zich voor de ogen van de politie op de passagiersstoel.

Flessen sterke drank

"De man vertoonde duidelijke tekenen van rijden onder invloed, in zijn wagen lagen ook enkele lege flessen sterke drank. Hij weigerde een adem- en drugstest te laten afnemen en beweerde dat hij niet had gereden."

"Toen de interventiepatrouille hem naar het ziekenhuis wilde overbrengen voor een bloedproef trapte hij richting een van de inspecteurs. De man moest overmeesterd en geïmmobiliseerd worden."

Geen rijbewijs en geen verzekering

"Desondanks weigerde hij kort nadien ook de bloedproef. De man had ook geen rijbewijs op zak en zijn wagen bleek niet verzekerd."

Enkele uren later kwam ook een tweede slachtoffer van de brokkenpiloot zich melden bij de politie, haar geparkeerde wagen was beschadigd door het vluchtende voertuig.