Opgelet met premie voor tweedehands elektrische wagen: Hou rekening met deze belangrijke regels

door: STS
Elektrische wagen
Afbeelding bron: Photonews

De Vlaamse overheid deelt dit jaar premies uit aan mensen die zich een elektrische wagen aanschaffen. Je hoeft geen nieuw exemplaar te kopen, ook bij een tweedehands exemplaar springt de overheid bij. Maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden.

Ten eerste is de premie bij de aankoop van een tweedehands elektrische wagen lager. Je krijgt 3.000 euro in plaats van 5.000 euro. Voorts zijn er een aantal spelregels opgesteld: die tweedehands elektrische wagen moet al minstens drie jaar ingeschreven zijn geweest en de datum van de eerste inschrijving mag niet langer dan acht jaar geleden zijn.

Ook wat de kostprijs betreft zijn er regels. Terwijl een nieuwe elektrische wagen niet meer dan 40.000 euro mag kosten, inclusief btw, om van de premie te kunnen genieten, geldt voor een tweedehands exemplaar dat de oorspronkelijke aankoopprijs niet meer dan 60.000 euro, inclusief btw, mag bedragen.

Ten slotte is er nog een belangrijke voorwaarde. "De premie geldt enkel als je de auto bij een handelaar koopt, niet bij een particulier", weet Het Nieuwsblad.