Jelle Vanendert spaart kritiek op Van Aert en Belgische tactiek op het WK niet

door: CDC
Jelle Vanendert
Afbeelding bron: Photonews

Jelle Vanendert keek zoals zovelen naar het WK, en hij zag dat de Belgen weer naast de prijzen grepen. Hij stelt in het Belang van Limburg vast dat Van Aert niet goed piekte en dat de Belgische tactiek fout was. 

De 36-jarige Peltenaar is helemaal niet akkoord met de gevolgde strategie die België altijd volgt. Ons land steekt steeds veel energie in het controleren van de koers en maakt het de andere landen daardoor veel te gemakkelijk.

België laat zo de eigen renners te veel werk opknappen. Ook Remco Evenepoel was te vroeg weg. Vanendert had liever Lampaert of Teuns in die eerste echte ontsnapping gezien. De mindere dag van Van Aert en de opgebruikte renners in de rest van de ploeg zorgden ervoor dat alle winstkansen snel verdwenen.

Vanendert ziet een groot contrast met Alaphilippe  die wel weet wanneer hij moet pieken. Die wint dan wel niet veel, wat hij wint is van grote kwaliteit. zoals de Waalse Pijl, een Touretappe met geel erbovenop en het wereldkampioenschap. Vanendert zou dus liever zien dat Van Aert zijn slimmer momenten kiest.

Download nu de gratis app van Redactie24