De nieuwe horeca: “Nu vergaderen we hier in plaats van op restaurant”

door: BVDO
horeca tijdens covid
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De horeca is al sinds half oktober gesloten en dus zoeken mensen achterpoortjes om toch maar te socialen en iets te drinken. Ook businesslunches vonden een alternatief. 

Het valt op en ook de politie heeft het door. Groepjes mensen trekken naar tankstations om er samen iets te drinken. Tankstationuitbaters grijpen in door picknickbanken en staande tafels weg te halen. 

“Ik kreeg al drie keer controle”, vertelt een tankstationuitbater aan Gazet van Antwerpen. “Als uitbater riskeer je 4.000 euro boete. Ik heb mijn klanten echt moeten wijsmaken dat het moet stoppen.” 

Ook werklunches zijn niet meer mogelijk, dus gebeurt dat meer en meer aan tankstations. Een aannemer en leverancier van bouwmaterialen spreken af aan een tankstation. Buiten, op veilige afstand van elkaar. 

“We zouden normaal nu aan het lunchen zijn”, zegt een van de twee. “Ik denk dat we rond dit tijdstip aan onze pousse-café zouden zitten. Maar nu vergaderen we hier, outdoor aan het tankstation. Ik mis die zakenlunches echt. Maar ik vind het nog veel erger voor al die mensen met horecazaken die nu gedwongen dicht zijn.”