Heb je een negatieve sneltest nodig om op café of restaurant te gaan vanaf 1 mei?

door: BVDO
Zelftest - corona
Afbeelding bron: Photonews

Zoals het nu op tafel ligt, kunnen we vanaf 1 mei opnieuw op café en restaurant. Hoe dat zal verlopen is evenwel nog niet duidelijk.

We snakken naar de heropening van de horeca. Ook al zijn de spelregels nog niet bekend, toch boekten afgelopen weekend al meer dan 200.000 mensen een etentje voor de eerste dagen van de maand mei.

Onder welke voorwaarden dat restaurant- en cafébezoek zal plaatsvinden is nog niet duidelijk. Een negatieve sneltest afleggen geniet absoluut geen voorkeur van Horeca Vlaanderen. Dat zou lange rijen met zich brengen, maar wat met iemand die positief test ook bijvoorbeeld?

“We finetunen de protocollen die we vorige zomer hanteerden om veilig open te kunnen. Over testen is nauwelijks gesproken. Want dat is voor onze ondernemers niet haalbaar”, zegt CEO Matthias De Caluwe van Horeca Vlaanderen aan Het Nieuwsblad.

Voor grote evenementen, trouwfeesten en optredens zou dat wel nuttig zijn, maar niet voor een simpel restaurant- of cafébezoek. Wellicht wordt een sneltest iets dat puur privé gebruikt kan worden om zekerheid te hebben dat je anderen niet kan besmetten. Al komt dan ook de vraag hoe eerlijk iedereen daarmee zal omgaan.